Hírlevél rendelésBookmark Us

 
 
Távlati jövő, gyakorlati lehetőségek /Munkás érdekvédelem/
Írta: www.arpadvonal.hu   
2010. május 17. hétfő, 12:22
Előző bejegyzésemben igyekeztem rávilágítani arra, miért is lenne fontos hazánknak, ha gondot fordítana a leszakadó, máról holnapra élő, kereskedelmi és ipari munkásság helyzetével. Emlékezetek rá most is: a nemzet nem azonos a polgári középosztállyal, az egyébként szintén leszakadófélben lévő hivatalnokréteggel és kistulajdonosi réteggel.
Bővebben...
 
Munkásvédelmet!
Írta: www.arpadvonal.hu   
2010. május 16. vasárnap, 12:25

Magyarországon ma minden politikai párt elzokogja sirámait, ha a "népjólét" kerül szóba, és persze, rögtön hozzáteszik, hogy adnának ők nekünk vezetékes ingyen-sört, meg dupla-örökéletet (idézet a nagy pártokat parodizáló Kétfarkú Kutya párt programjából), csak nincs meg a forrása.

Bővebben...
 
Mi volt a tiszaeszlári per?
Írta: www.arpadvonal.hu   
2010. május 06. csütörtök, 00:00

A legújabb, de még a régebbi nemzedék sem sokat tud arról, hogy mit jelentett a tiszaeszlári per, amely annak idején mind az öt földrész elsőrangú szenzációja volt. Sokan csak azokat hallgatták meg, akik utólagos önigazolásként Magyarországot akarják úgy feltüntetni, mint az "antiszemita barbárság" hazáját, ahol még a hatóságok is hitelt adtak a vérvád középkori babonájának.

Bővebben...
 
Hallejuja
Írta: www.arpadvonal.hu   
2010. május 05. szerda, 00:00

Szabó Dezső karácsonyi írása, melyben a végtelen emberi nyomor kilátástalanságát, még ha csak pillanatokra is, de legyőzi a jóság és a szeretet.

Bővebben...