Hírlevél rendelésRSS

Bookmark Us

 
 
Több bevándorló a rendőrségnél és a tűzoltóságnál
Írta: www.arpadvonal.hu   
2010. május 16. vasárnap, 12:56

Számos tartomány évek óta már külföldi állampolgárságú pályázókat alkalmaz a közszolgálatokban. Az ehhez szükséges alkotmány- és törvénymódosítások már régi történetek. A sok kérdést megelőzendő, tegyünk először is egy rövid kitérőt a német jogalkotásba és törvénykezésbe:

 

A berlini tartományi közalkalmazott-törvény 9. paragrafusa szabályozza az alkalmazás előfeltételeit a közalkalmazottak számára. Ott az 1. cikkelyben ez áll:

„ A hivatalnoki viszonyba csak az hívható, aki az Alkotmány 116. cikkének értelmében német vagy az Európai Közösség másik tagállamának állampolgárságával rendelkezik…”

Ezt a szabályozást a 3. bekezdés egészíti ki, amely kivételeket engedélyez a szabály alól:

„ A szenátus az 1. és 2. bekezdésektől kivételeket, eltéréseket engedélyezhet, ha a hivatalnok megnyeréséért sürgős szolgálati igény mutatkozik…”

A kerettörvényeket már megfelelő módon kiigazították. A berlini szenátus Carola Bluhm ( Die Linke – A Balosok) szociális szenátornő személyében a „nem német származású” emberek számát a közszolgálatban belátható időn belül emelni szeretné és ehhez egy olyan kezdeményezést indított útjára, amely a bevándorlási háttérrel rendelkező pályázókat előnyben részesíti. Az új „integrációs törvény” még ennél is továbbmenő intézkedéseket irányoz elő a bevándorlók javára.

A kiadásjogban a szenátusnak azt is ellenőrizni kell, hogy a bevándorlók által vezetett cégek a németek által vezetettekkel szemben előnyben részesíthetőek-e. Továbbá a muszlimok érdekében az elhaltak koporsóban történő eltemetésének kényszere is megszűnik és a 24 órán belüli elföldelés is lehetővé válik - ahogy ezt a muszlim tradíciók megkövetelik.

Az SPD(Szociáldemokraták) és a Balosok Berlin tartományi gyűlésben fennálló többsége természetesen nem fog az új „integrációs törvény” útjába állni.

Torben Grombery , Kopp-Verlag, 2010.05.08.

fordította: NSNONT