Hírlevél rendelésRSS

Bookmark Us

 
 
Brüsszel: Az Európa-negyedet a növekvő bűnözés miatt fallal veszik körül?
Írta: www.arpadvonal.hu   
2010. május 13. csütörtök, 11:37

Pár nappal ezelőtt marokkói rablók Brüsszel közepén megállítottak egy autóvezető nőt – három kisgyerek édesanyját – és a járművét akarták. Amikor az asszony vonakodott attól, hogy kiszálljon, a rablók többször is fejbe lőtték. Az asszony elvérzett az utcán, a tettesek pedig elmenekültek az autójával, az áldozatot pedig ott hagyták az utcán fekve. Mindkét gyilkos Brüsszelben élő marokkói – nevük: Isham E. (24éves) és Hassan E. (20éves). Ők „biztonsági őrként” dolgoznak Brüsszelben, ezért volt lőfegyverük, amivel szabadidejükben üzleteket raboltak ki és gyalogosokat támadtak meg.

 

Ilyen esetek naponta történnek Brüsszelben. A média eddig az elkövetők származását illetően semlegesen tudósított. Az ilyen súlyos bűncselekményeknél a tettesek származását soha nem említették. Az olvasókban nyilvánvalóan azt a politikailag korrekt benyomást kellett kelteni, hogy a belgák egyre inkább bűnözőbbé válnak. Ez a helyzet most megváltozni látszik. Az első médiareakciókból úgy tűnik, hogy kezdik a helyzetet átgondolni. Leírják az igazságot, még ha az politikailag nem is korrekt.

Az európai fővárost, Brüsszelt „a bűnözésbe és anarchiába süllyedés” fenyegeti. Ez a kijelentés nem vicc, ezt szó szerint Európa egyik legnevesebb újságainak egyike, a Financial Times írta. Az újság a következőket írja az EU fővárosból: „…a belga nagyváros már régóta a bűnözési statisztikák élén áll…..A városban van egy-két környék – ismeri be a belga belügyminiszter asszony, Annemie Turtelboom – ahol a rendőrség csak vízágyúkkal, masszív csapatbevetéssel és szükséges fegyverzettel tudja a rendet fenntartani. Így folytatódik a cikk: „ Laken városrészben januárban a gengszterek egy rablótámadás után a nyílt utcán felhúzták a Kalasnyikovjaikat, szitává lőttek egy rendőrautót, egy csendőrt el is találtak, aki szerencsére nem életveszélyesen sérült meg. Vorst-ban a rendőröket szolgálatteljesítés után a kollégáik viszik a metróhoz. Molenbeek-ben orrgazdák lopott autók százait hajtják fel nap mint nap háborítatlanul. Itt a fegyverkereskedelem is virágzik. A rendőrség szerint a kezdőknek való típusok 50 euróba kerülnek. Egy Kalasnyikovért 200-300 eurót fizetnek.”

Elhttp://info.kopp-verlag.de/uploads/RTEmagicC_abrus4.jpg.jpgsősorban EU-képviselőket támadnak meg és ezek a megtámadottak csodálkoznak azon, hogy az iszlám kultúrkörből idevándorolt polgártársak – Brüsszel lakóinak majd 40%-a muszlim – jó dolognak tartják azt, ha fehér európaiakat kirabolnak, írja a Financial Times.

Brüsszel szocialista polgármestere, Freddy Thielmans ezeket a történeteket teljesen normálisnak tartja, a bűncselekmények áldozatainak pedig azt tanácsolja, hogy maradjanak nyugodtak és türelmesek. Azt tanácsolja: „Egyszerűen részt kell vegyünk a történésekben, ahogy azt a Római Birodalom vagy London i.sz. 80-ban tették.” Belga tudósok szerint Brüsszel jó egy évtizeden belül tisztán muszlim város lesz. És az ott élő  európaiaknak az állapotokhoz hozzá kell majd szokniuk – akár akarják ezt, akár nem.

A brüsszeli EU-képviselők, EU-tisztviselők és diplomaták egyre kevésbé érzik magukat biztonságban. A megoldásra több lehetőség is van: egy magas biztonsági fokozatú zóna az EU-komplexumok számára, egy fal vagy pedig egy biztonságosabb városba történő átköltözés. Időközben erről már teljesen nyíltan folyik a vita. Mert ez így nem mehet tovább.

Udo Ulfkotte, Kopp-Verlag, 2010.március 13.

fordította: NSNONT